begin met gas besparen door middel van deze tips

Begin met gas besparen en volg deze tips

De prijs voor het gasverbruik is in de afgelopen jaren erg gestegen. Daarom moeten we met zijn allen gas besparen. Dit doen we niet alleen om de kosten op onze energierekening te drukken, maar ook omdat het beter is voor het milieu als we minder gas verbruiken. Met de volgende tips slaag je erin om het gasverbruik te verminderen.

Deuren dicht

Gas besparen, begint met het sluiten van de deuren. Door de deuren te sluiten, zorg je ervoor dat de warmte de kamer niet kan verlaten. Daarnaast is het ook een tip om alleen de kamers te verwarmen die gebruikt worden. Draai de verwarming in de overige kamers dicht om de kosten te besparen.

Warme kleding

Soms is het niet eens nodig om de verwarming aan te zetten. Draag binnen een lekkere warme trui en een warme broek. Vergeet ook zeker de sokken en de pantoffels niet. Door je kleding aan te passen, heb je de warmte van de verwarming niet meer nodig.

Beweeg

Zorg dat je niet te lang blijft zitten. Regelmatig bewegen, is sowieso beter voor de gezondheid. Warm jezelf op door zo nu en dan wat oefeningen te doen of door een rondje door je huis te lopen.

De thermostaat

Veel mensen zijn gewend om hun thermostaat rond twintig graden te zetten. Door de thermostaat in de nacht op vijftien graden te zetten, bespaar je op jaarbasis aardig wat kosten. Vijftien graden is precies goed als nachttemperatuur. Het komt maar zelden voor dat deze temperatuur werkelijk wordt behaald. Daarnaast zal een goed winterdekbed je heerlijk warm houden tijdens het slapen. Zet de verwarming ook niet te vroeg aan en bespaar nog meer kosten door de thermostaat overdag ook een graadje lager te zetten.

Douchen

Het is natuurlijk heerlijk om lang onder de warme douche te staan, maar dit kan aardig prijzig zijn. Het advies is dan ook om niet langer dan vijf minuten te douchen. Je kunt jezelf helpen door een douchetimer aan te schaffen. Deze timer kun je naar wens instellen.  Na het verstrijken van de ingestelde tijd zal er een wekker afgaan en is het tijd om onder de douche vandaan te komen.

Voorkom tocht

Tocht zorgt voor koude ruimtes. Daarom is het aan te raden om tocht te voorkomen. Maak naden en kieren dicht met tochtstrips en bevestig een borstel op de brievenbus. Elk beetje kou moet worden tegengehouden. Vervang de ramen wanneer deze zijn gemaakt van enkelglas en hang eventueel zware gordijnen op om de kou ermee tegen te houden.

Houd het verbruik bij

‘Meten is weten’, wordt er weleens gezegd. Dit klopt ook in het geval van gas besparen. Door het gasverbruik exact bij te houden, weet je ook waar je eventueel op kunt besparen. Houd bijvoorbeeld bij hoeveel gas er wordt verbruikt tijdens het douchen.

Radiatorfolie

Mocht je de verwarming willen gebruiken, dan is het advies om radiatorfolie tussen de radiator en de buitenmuur te plaatsen. De folie voorkomt dat warmte verloren gaat. De folie is niet duur en makkelijk met tape te bevestigen.

Gas besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer de tips nu zelf uit!