Dit zijn de mooiste fietsroutes van Nederland

Al in 1820 waren er in Nederland fietsen. Deze fietsen waren toen nog erg duur en werden vooral gebruikt door rijke en avontuurlijke jongens.
Pas in het begin van de twintigste eeuw werd de fiets populair onder alle lagen van de bevolking.
Nu is de fiets niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. We zijn dan ook een echt fietsland. We hebben samen namelijk wel meer dan 22 miljoen fietsen en 30.000 kilometer aan kwalitatief goede fietspaden.
Genoeg redenen om er lekker op de fiets op uit te trekken dus en te genieten van een van de mooie fietsroutes in Nederland.
Wij hebben de mooiste fietsroutes voor je op een rij gezet.

Natuurlijke fietsroute
De Veluwe is een van de mooiste streken van ons land om te fietsen. In de historische vestingstad Harderwijk begint de Beekhuizerzandroute. Deze route is ongeveer 37 kilometer lang. Je fietst dwars door het Beekhuizerzand. Dit is een uniek stuifzandgebied met meerdere hoogtes dat pas in 2004 is ontstaan. Voor die tijd was het een bosgebied. Door het kappen van de dennen in dit bos, heeft het zand vrij spel gekregen. Hierdoor zijn er zandverstuivingen ontstaan, wat zorgt voor een prachtig landschap. Je fietst ook langs de schaapskooi en eindigt de tocht langs het water van Harderwijk. Tussendoor kun je genieten van een hapje en een drankje bij een van de gezellige restaurantjes.

Historische fietsroute
Voor liefhebbers van de Nederlandse geschiedenis, is de fietstocht langs de historische Grebbellinie een echte aanrader. Deze route staat bekend als een van de bijzonderste fietsroutes van Nederland.
De Grebbellinie was ruim tweehonderd jaar lang, van de tachtigjarige oorlog tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, een belangrijke verdedigingslinie.
Tijdens deze 60 kilometer lange fietstocht fiets je langs forten en kastelen. De route komt ook langs het Grebbellinie bezoekerscentrum, dat zeker een bezoek waard is. Ontspannen kun je in een van de vele restaurantjes die aan deze route liggen.

Een route voor de sportieveling
Echte sportievelingen reizen af naar Limburg om daar te genieten van een van de vele fietstochten die deze gastvrije provincie rijk is.
Fietsroute rondje Valkenburg is dé tocht voor mensen die van een uitdaging en een beetje klimmen houden. Tijdens deze route maak je kennis met de Cauberg en de Gulperberg. Geniet op de top van prachtige en weidse uitzichten. Onderweg fiets je door vele charmante en authentieke dorpjes. Sluit je route af met een drankje op een van de vele terrasjes in het toeristische stadje Valkenburg.